סוגי הכשרות בארגון
על הכשרות בארגון ועל ארוחת בוקר, צהריים וערב...
להיות עובד בארגון יכול להיות עניין משביע וטעים? לא במקרה נבחר נושא הארוחה בהקשר של הכשרה של עובדים בארגון. הרעב ללמידה הוא חזק כמעט כמו רעב פיסי אצל עובדים רבים. תחושת השובע הנעימה שמגיעה אחרי הלמידה והצלחה בעקבותיה, הם קריטיות עבור מרבית העובדים והמנהלים. הצורך בלמידה והכשרה הולך ומתגבר ככל שהעובדים בארגון מתמקצעים, נדרשים להתמודד עם טכנולוגיה ועדכונים וככל שהעובדים מכירים בכוחם וערכם כהון אנושי משמעותי.
סוגי הכשרה בארגון:
הכשרה מקצועית
(ארוחת בוקר)לימוד ותרגול של כלים טכניים וכלים הממוקדים בביצוע מעשי של עבודה מסויימת. לדוגמא, קורס תכנות ב-JAVA, קורס בניתוח מערכות, לימודי גישור, קורס בעריכת פטנטים ועוד.
ההכשרה המקצועית מקבילה לארוחת בוקר שהיא הארוחה המשמעותית ביותר. הקניית כלים מעשיים לביצוע העבודה הם הקריטיים ביותר להצלחת העובד והארגון.
שיפור כישורים
(ארוחת צהריים)
סדנאות שמטרתן היא רכישה של כלים חשיבתיים או רגשיים, הגברת מודעות לתחום מסויים, התפתחות אישית ועוד. לדוגמא סדנאות לרכישת כלים ניהוליים, סדנא בנושא אסרטיביות המעלה את המודעות של העובדים לדרך השגת המטרות שלהם, לשיתוף הפעולה בינהם ועוד.
החשיבות של שיפור הכישורים היא קריטית לתפקוד איכותי של העובדים ולהצלחת הארגון ולכן היא משולה לארוחת הצהריים. התרומה של הכשרה מסוג שיפור כישורים תלויה ביכולת של העובד להשתפר, ברצון שלו לרכוש כלים חדשים וכמובן תלויה באופי ואיכות ההכשרה.
סדנאות והרצאות העשרה וגיבוש
(ארוחת ערב)
למטרות של גיבוש צוותי ויציאה משגרה. אלו הן פעילויות מהנות ואף חוויתיות שיוצרות קרבה ושפה משותפת בין העובדים השונים בארגון ובצוות. לדוגמא, סדנאות בנושא מהנה כגון סדנאת צחוק או הרצאות בנושא מרתק כגון גרפולוגיה או חשיבה יצירתית.
גיבוש לעובדים והעשרה הוא סוג ההכשרה השלישי והוא נחשב למהנה ביותר. מי שמדלג על ארוחת הערב יכול לחסוך את הקלוריות של ארוחה אחת, קרי תקציב, מצד אחד. מצד שני, הוא עלול ללכת לישון כשהוא רעב.
ישנן סוגי הכשרות שונות בארגון וחשיבותן היא משמעותית ללא ספק. כעת כשסדר הארוחות כבר ברור לך, נשאר לך לבחור את התפריט - הנושאים שבאמת חשובים להכשרה בארגון שלך.