עבודה מהבית מגמה חדשה - היתרונות והאתגרים
בשנים האחרונות התרחשו בעולם כמה אירועים שונים ומשמעותיים, וכתוצאה מכך, לא מעט אנשים ברחבי העולם התחילו עבודה מהבית. המגמה הזאת מצד אחד הולכת ומתגברת, אבל מצד שני, חלק לא קטן מחברות ההייטק נסוגות ממגמה זו. ואתם? מעוניינים לעבוד מהבית? – קראו כאן.
המגמה של עבודה מהבית, אשר הולכת וצומחת בשנים האחרונות, פתחה להמוני אנשים בישראל ובעולם דלתות קריירה שונות. יתרה מכך, לפעמים העבודה בבית גם השפיעה ועדיין משפיעה על בחירת המקצוע או הקריירה של אנשים. אם הולכים אחורה על ציר הזמן, אפשר להבחין כי ישנן כמה דוגמאות לאירועים אלו, שהחלו את המגמה. למשל:
- קורונה: הווירוס העולמי דחק ארגוני ענק לקיר והובילם להעסיק שכירים מבתיהם.
- ייעול של חברות: חברות רבות בשנים האחרונות גילו את החיסכון בעלויות של עבודה מהבית.
- תהליכי אוטומציה: בין אם מדברים על AI או על תהליכים דיגיטליים וטכנולוגיים אחרים, תהליכים עסקיים הופכים ונעשים יותר ויותר אוטומטיים.
מהם היתרונות של עבודה מהבית?
לעבודה בביתכם יש כמה וכמה יתרונות פוטנציאליים. למשל, עבודה מהבית מאפשרת לאנשים לטפל באופן צמוד בילדים, כמו גם לקבל את החופש מהבוסים במשרד. מה לגבי מלחמות בפקקים של איילון וכביש 4 על הבוקר? כן, עבודה מהבית מבטלת ומייתרת גם את אלו. עד כה, אלו הם היתרונות מהצד של העובדים בבחירת קריירה מהבית.
מהצד של המעסיקים, נחסכות לא מעט עלויות כאשר עובדים שכירים מרוויחים את לחמם מבתיהם. מעבר לכך שנחסכות הוצאות עובדים באופן ישיר, ארגוני ענק יכולים אפילו להחליט שהם מצמצמים את שטח הארגון וחוסכים בעלויות חשמל, שכ"ד, מים ועוד. כל זאת, עקב היכולת לאפשר לעובדים לעבוד מבתיהם. בתוך כך, אלו הן חלק מהמשרות היום, אשר עברו לעבודה מהבית:
- מוקדי טלפונים ושירות לקוחות.
- חברות שיווק ופרסום.
- חברות עיצוב גרפי, משרדי הייטק ועוד.
מהם האתגרים של עבודה מהבית?
יחד עם היתרונות החשובים של עבודה מהבית, חשוב לזכור כי ישנם לא מעט אתגרים אשר עשויים להתגלות במהלך התהליך, או לפחות בתקופת ההסתגלות הראשונית. לכן, חשוב לדעת כיצד להתמודד איתם במהלך גיוס עובדים ובמהלך הכשרתם ועבודתם בפועל. אגב, הכוונה היא לאתגרים מהצד של המעסיקים והן מהצד של העובדים.
הנה חלק מהדוגמאות של אתגרי עבודה מהבית:
- ציוד ונוחות כללית: בעוד שהמשרד מציע את כל הציוד, האבזור והנוחות הכללית שעובדים צריכים, לא תמיד בתיהם של העובדים מותאמים לעבודה מהבית. לא פעם, קיימת איזושהי אי נוחות פיזית כללית במשרד הביתי, מה שמוביל לפגיעה משמעותית בפרודוקטיביות של העבודה.
- גישה מערכתית: קיימות לא מעט מערכות עסקיות בחברות וארגונים, כאשר עובדים רבים לעיתים נתקלים בבעיית גישה לתוכנות, מאגרי מידע ארגוניים, תוכנות ניהול עסקים ועוד.
- אמביציה: כן, כן, זה סיפור ידוע ומוכר, עובדים לעיתים רבות פשוט מאבדים אמביציה במהלך עבודתם בבית.
לסיכום, התמודדות עם אתגרי העבודה מהבית
בין אם מדובר על בעיית אמביציה, גישה למערכת העסקית או כל אתגר אחר של עבודה מהבית, חשוב להבין כי נדרשת תקופת הסתגלות מסוימת. אבל, עם זאת, לעיתים אנשים מתקשים להסתגל לעבודה מהבית גם לאחר תקופת ההסתגלות הראשונית. הטיפים הכי מומלצים הם:
- תארגנו לעצמכם לו"ז יומי או שבועי.
- יש לתלות את הלו"ז במקום גלוי, כמו על המקרר.
- קבעו משימות ותרשמו אותם על הלו"ז שלכם.
- העניקו לעצמכם חיזוקים חיוביים על כל משימה וסמנו אותה ב-V כשהיא מבוצעת.
בסופו של דבר, הכי חשוב להבין שעבודה מהבית, יחד עם כל האתגרים בה, עשויה להיות מאוד משתלמת לחברות וארגונים. מצד שני, אם היינו צריכים לתת טיפ אחרון, אז היינו דווקא ממליצים לארגונים וחברות להכשיר עובדים בצורה יותר מדויקת ותואמת את העידן הנוכחי של עבודה מהבית. כולם ייצאו מכך נשכרים.
עבודה פורייה!