אינטואיציה - הגדרה
שלוש ההגדרות לאינטואיציה:
**עפ"י מילון וובסטר - "הכח או היכולת להשיג ידע או הכרה ישירים ללא מעורבותה של החשיבה הרציונלית" ולפי אבן שושן: " בינת הלב, השראה, ידיעה בלתי אמצעית, חדירה לנשמת הדברים מתוך הארה פנימית".
**קרל יונג, אבי התיאוריות של סגנונות אישיים, (Psychological Type, 1921) טען שיש ארבעה טיפוסים של בני-אדם, שכל אחד מהם מתאפיין ב"פונקציה" אחרת דומיננטית: רגש, חשיבה, תחושה ואינטואיציה. ארבעת הפונקציות הללו יכולות להתקיים אצל כל אדם בקומבינציות שונות. לרוב האנשים ישנה פונקציה אחת דומיננטית והיא המשפיעה ביותר על החשיבה, על דרך קבלת ההחלטות, על תפיסת מצבים ועל אופן פתרון האתגרים הניצבים לפנינו במהלך החיים. אצל חלק מהאנשים קיימות שתי פונקציות בלבד, אצל אחרים שלוש פונקציות ויש אנשים שאצלם מתקיימות כולן.
קיומן של כל הפונצקיות אצל אותו אדם יכול להיות אופטימלי מכיון שהוא עשוי להקנות גמישות באופן החשיבה ובאופן קבלת ההחלטות כך שמול אנשים יוכל האדם להגיב באופן רגשי, מול החלטות בנוגע לכפיפים יוכל להגיב באופן חושי ואסרטיבי, מול בעיות לוגיות יוכל להגיב באופן לוגי וכשנדרש פתרון יצירתי ומהיר יוכל להעזר באינטואיציה
**פרופ' דניאל כהנמן, חתן פרס נובל, ערך מחקרים נרחבים בתחום האינטואיציה וההטיות הנוצרות על ידה. כהנמן מגדיר את האינטואיציה כפועלת מאחורי הקלעים, אוטומטית, לא מודעת וככזו שהשימוש בה אינו דורש מאמץ ולרוב אינו נמצא בשליטה רצונית.
כהנמן מסביר כי המערכת האינטואיטיבית היא זו האחראית למשימות משמעותיות וכאלו אשר בהן נדרשת החלטה מהירה בחיינו, כגון: יצירת אינטואיציה לגבי כוונות של אנשים אחרים, זיהוי מצבי רוח של זרים, איתור הזדמנויות: מזון, תחושת סכנה וכדומה.